вторник, 9 декември 2008 г.

Твърди като гранит

Майкъл Лий дойде на посещение. Дойде специално, за да покаже, че няма лошо отношение към нас (или всъщност има, но то не е тенденциозно и е готов при първа възможност да си го промени). Беше казано по медиите, че идва по идея на Оли Рен - за да не продължават да викат нашите, как позицията на Лий си е негова - нали казаха по едно време (една от хилядите им изцепки), че той едва ли не самолично ни е спрял парите и че това не била позицията на Европейската комисия...

Човека дойде и спази всички правила на доброто поведение. Това за съжаление не може да се каже за домакините му. Те продъжават с упоритостта на добър комунист да демонстрират колко са ядосани(?!) на лошото държане на г-н Лий. 

Поредният обиден (даже не пожелал да се срещне с г-н Лий) е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството. Той смята, че сме жертва на "поръчкова схема, която се разиграва с програмата ФАР". 

Т.е. отново се прокрадва лайт мотивът, че ние сме си много добри, но има кампания срещу нас.  Това винаги ми напомня за Хаити - първата република на чернокожи в света, повече от двеста години са независими хората. Лошото е, че държавата е в изключително окаяно положение. Изсекли са около 80 % от горите, вследствие на което сега не могат да се спасят от наводнения и урагани. Докато казах, на летището тока спря и по-тъмнно (ама тъмно ви казвам) трябваше да търся пътя от самолета изхода - пеша става придвижването от самолета до сградата на летището. Ток имат в столицата понякога, всеки е запасен с едни големи щайги с акумулатори. Основен отрасъл от икономиката е отвличането на хора - сериозно ви казвам, истинска индустрия си е. Имат точна информация за материалното положение на хората, включително какви спестявания има човека в банките в Хаити и Щатите, какви апартаменти има и т.н. 

Та в Хаити също смятат, че спрямо тях има негативна медийна кампания в развития свят! Защо му е на някой да злослови срещу Хаити? Най-тъпото е, че държавата има всички дадености, за да е супер добре. Преди да изсекат горите климата е бил чудесен, намират се на един хвърлей разстояние от Щатите, т.е. могат да продават, каквото произведат, на воля и т.н.

Е и ние сме така. Премиерът Станишев, доколкото разбрах, се е държал много строго с г-н Лий. Браво! Така му се пада! Г-жа Плугчиева също продължава твърдата линия на ощипана госпожица.

Единствения нормален представител на управляващите изгелжда е Миглена Кунева. Пък и много по-възпитана излежда от останалите (не знам дали правите някаква връзка между двете). Тя най-спокойно заяви, че правилата са за всички и за нас е много добре, че някой ни налага да ги спазваме. 

Друго си е да си еврокомисар на годината. 


Няма коментари: