сряда, 3 декември 2008 г.

Първанов насам-натам

Последните седмици ми се струват някак си изпълнени с всякакви изцепки на бг управниците. Най-много са тези, свързани с прословутите 220 млн. евро, разбира се. Но има и други.

Първанов е сред отличниците. От kafene.net прочетох следната част от негово изказване в Доха, столицата на Катар, където беше ходил да чете лекции на някаква конференция. Говорил за "трансформирането на България от бенефициент на международната помощ в донор”! Не ми се търси изобщо целия текст на лекцията му, за да вникна по-дълбоко в контекста на проницанията му. Как изобщо му хрумна да се хвали с това трансформиране?!Нали от бенефициенти на донори се превърнахме по следния начин: влязохме в Европейския съюз, за да станем по-добри и по-богати, почнахме да си плащаме членски внос (донорската част), но не почнахме да ставаме по-добри. И хората спряха да ни дават пари. Затова вече не сме бенефициенти. Защото не ни дават. Егати и кефа! То това е най-кофтито нещо, което ни се е случили напоследък, а отгоре на всичкото се фукаме. Бравос!
Пълния текст на статията в kafene.net е тук: http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=5173394

Като говорим за Първанов последната от поредицата статии от неговия почитател Иво Инджев също си я бива: http://ivo.bg/2008/12/03/омертата-около-първанов-се-пропука-ву/. Изобщо блогът на Иво Инджев си го чета всеки ден.

И като гледам в какви обиколки се е впуснал в последно време Президентът, не мога да не си спомня вица (ама виц ли беше, или по действителен случай) защо му била така вдигната прическата отзад на Първанов. Като малък майка му редовно го пляскала по тила и му викала: "Върви мама да завладяваш света!".


Няма коментари: